Alapjárat - autós blog

Csúnyán összetörte McLaren Senna LM-jét a volt F1-es pilóta

2020. július 28. 19:11 - alapjarat

Az autó valódi ritkaságnak számít, mindössze 20 példányt gyártottak belőle. Most eggyel kevesebb szaladgál az utakon.

A McLaren Senna LM az egyik legritkább autó a világon, mindössze 20 példányt gyártottak belőle. Általában nagyon szoktak rá vigyázni a gazdag és szerencsés tulajdonosok. Egy Monacóban rögzített eset sajnos éppen az ellenkezőjéről tanúskodik.

Egy Rob Gilles nevű közösségi média felhasználó töltött fel képeket a csúnyán összetört McLarenről, mely állítólag az egykori Forma-1-es pilóta Adrian Sutil tulajdonában áll. A német autóversenyző 128 futamon állt rajthoz, a Spyker, a Force India és a Sauber csapatánál versenyzett a Száguldó Cirkuszban.

Egyelőre senki nem erősítette meg, hogy a baleset megtörténtekor is Sutil vezette-e az autót. A kocsi jobboldala nagyjából érintetlen maradt, csak remélni tudom, hogy senki nem sérült meg súlyosan. A McLaren viszont fájdalmasan csúnya állapotban van. A képek tanúsága alapján elég nagy sebességgel csapódhatott neki a villanyoszlopnak.

robgilles_116428826_312777246683391_2125315462762139324_n.jpg

A sztenderd McLaren Senna körülbelül 300 millió forintba kerül, mivel egy speciális kiadásról van szó, az anyagi kár igencsak jelentősnek mondható. Szomorú látványt nyújt, ahogy a rommá tört szuperautót trélerrel szállítják el a helyszínről.

A Senna LM becslések szerint 814 lóerőt és 800 Nm nyomatékot képes kipréselni a 4 literes, ikerturbós V8-asból. Mivel az autó középmotoros kialakítású, a balesetből fakadó behatások pedig főként a kocsi elejében tettek kárt, remélhetőleg legalább a V8-as motor megmenekült.

Amennyiben Sutil Senna LM-jét nem sikerül helyreállítani, a német autóversenyző a Senna GTR LM 25 új kiadásának megvásárlásával vigasztalódhat. Szerintem azért szüksége lesz némi időre, hogy megeméssze a történteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr4916081406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása