Alapjárat - autós blog

Egy nem mindennapi külsejű harci jármű: Tata Motors MBPV

2021. július 08. 13:12 - alapjarat

 

Nos, valljuk be őszintén, a harci jármű szóösszetételről nem a most bemutatásra kerülő négykerekű jutna eszünkbe. A Tata Motors Micro Golyóálló Jármű (MBPV) a fegyveres erők beltéri bevetéseit hivatott segíteni olyan helyeken, ahová a nagyobb méretű katonai gépek nem férnek be. Az indiai autógyártó elképzelései szerint az MBPV bevásárlóközpontokban, vasútállomásokon, illetve repülőtereken nyújthat hasznos szolgálatot a rendfenntartóknak.

tata1.jpgA páncélozott jármű golyóálló panelekből készült borítása fokozott védelmet nyújt, apró méretének és praktikus kialakításának köszönhetően szűkösebb helyekre is befér, szükség szerint akár még lépcsőt mászni is képes. Ami az MBPV felszereltségét illeti, a harci járgány különböző pontjain található lőréseken át hatékony ellencsapást lehet indítani, a mellettük elhelyezkedő ablakok pedig kiváló kilátást biztosítanak. Ja, majd’ elfelejtettem: az MBPV elektromos hajtással működik, ezáltal valódi lopakodóként, halkan tud közlekedni.

tata2.jpgA Tata Motors szerint valódi szükség lehet egy ilyen járműre, hiszen korábban többször is előfordult, hogy a fegyveres erők kommandósai nem rendelkeztek megfelelő megoldással a szűkösebb helyeken történő, beltéri bevetéseken. Az MBPV kívülről talán nem nyújt meggyőző látványt, ám praktikus felszereltségének köszönhetően a hatékonysága megkérdőjelezhetetlen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr4816616218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása