Alapjárat - autós blog

Modern traffipaxokat vásárol a rendőrség

2021. július 05. 12:54 - alapjarat

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a közlekedési szabálytalanságok bizonyításához megfelelő minőségű képet készítő és sebességet is mérő berendezéseket vásárol, írta meg a Napi.hu

Az ORFK nevében a Készenléti Rendőrség bonyolítja le azt a tárgyalásos közbeszerzési eljárást, amelynek során járműsebesség-mérő berendezésekhez jut hozzá a hatóság.

„A közlekedési jogsértések megelőzése, felderítése és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében, valamint a mozgás közben észlelt jogsértések dokumentálásához, illetőleg a helyszíni intézkedést igénylő jogsértések bizonyítása végett 40 db mozgás közbeni mérésre is hitelesített, közúti ellenőrzésre szolgáló járműsebesség-mérő berendezés beszerzése” – olvasható a TED-en megjelent közbeszerzési részvételi felhívásban.

Sebességmérő kamera

A kiírás szerint a közbeszerzésre olyan cégek jelentkezhetnek, amelyek az elmúlt három évben szállítottak vagy gyártottak legalább nyolc darab, közúti ellenőrzésre, a közlekedési jogsértések bizonyításához szükséges tárgyi bizonyítási eszközként felhasználható mozgó és/vagy állókép felvételek készítésére alkalmas kamerát.

Az ajánlatkérő csak olyan kamerákat vesz számításba, melyek a következő rendszerek valamelyikével kompatibilisek:

  • járműsebesség ellenőrzésére szolgáló kamerás rendszer,
  • automatikus rendszámfelismerő rendszer,
  • járműforgalom ellenőrzésére szolgáló rendszer,
  • forgalomszámláló rendszer,
  • hőkamerás azonosító rendszer,
  • térfigyelő rendszer.

Az érdeklődők augusztus 2-ig jelezhetik részvételi szándékukat a rendőrség közbeszerzésén. Az eladónak a hírek szerint azt is vállalnia kell, hogy az eszköz használatáról, azok átadását követő tíz napon belül, 45 személynek elméleti és gyakorlati oktatást tart, budapesti helyszínen. A nyertessel 9 hónapos szerződést köt az ORFK.

Korábban egyébként arról számolt be az ATV, hogy eltűntek a magyar utakról a mozgó traffipaxok, akkor arról lehetett hallani, hogy létszámhiány miatt hagyott fel az aktívabb sebességméréssel a rendőrség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr7216613344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása