Alapjárat - autós blog

300 darab különleges Aston Martin

2017. június 16. 15:49 - alapjarat

Az Aston Martinnál kezdik felismerni, hogy a limitált szériás darabok nemcsak a hírnevüket növeli, de üzletileg is sikeres megoldás, ugyanis kapkodnak érte a vevők.

aston-martin-vantage-amr-v8-v12.jpg

Ezért egy új al-brandet indítanak AMR néven, ami az amúgy sem vérszegény Aston Martinokat hivatott sportosabbá tenni.

aston-martin-vantage-amr-v12.jpg

Ennek első lépéseként a Vantage-ből fog készülni AMR változat, mind a V8-asból, mind a V12-es motoros változatból. A 300 darabból 200 a V8-as változatból fog készülni, a maradék V12-es motorral fog érkezni. A V8-as motor erején nem változtattak semmit, az maradt 430 LE, mint az eredetiben, ellenben 595 LE-s lett a V12-es motor, vagyis 30-cal több.

Persze nem csak a motortól függ, mennyire lesz sportos egy autó, ezt az Aston Martinnál is tudják, úgyhogy az ARM-modellek esetében igyekeztek annyi szénszálas megoldást alkalmazni az autóban, amennyit csak lehet. Így akár opcionálisan, a vevő kérésére még szénszállal erősített ülések is rendelhetők a Vantage-be.

aston-martin-amr-belso.jpg

Az Aston Martin Vantage kétféle kivitelben, kupéként és roadsterként lesz kapható, a kupéhoz ráadásul egy Aero Kit-csomagot is lehet rendelni, amiben egyedi szénszálas légterelők és rögzített hátsó spoiler tartozik bele. És hogy honnan jött az Aero Kit ötlete? Az alapját a Genfi Autószalonon bemutatott Aston Martin AMR Pro adta!

A Vantage AMR négyféle színkombinációban lesz majd kérhető, valamint lesz egy különleges csomag a Fia World Endurance Championship elnyerésének emlékére, ami 2016-ban sikerült a brit gyártónak egy Vantage GTE-vel.

aston-martin-vantage-amr.jpg

És ha már GTE, pont hogy a Vantage GTE8 és GTE12 volt a legjobb példa, miért is kell kiváló limitált szériás autókat gyártaniuk.

A Vantage után várhatóan a Rapide-ból is lesz majd ARM-változat, de arról még egyelőre nem sokat tudni. A Vantage ARM-eket az 2017 utolsó negyedévében kezdik el leszállítani, de szerintem hamar elkapkodják majd őket, ugyanis 39 millió forinttól indul az áruk.

Forrás:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr9112600253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása