Alapjárat - autós blog

Ezt érdemes tudni az új Toyota Land Cruiserről

2021. április 15. 11:07 - alapjarat

Kiszivárogtak a tervrajzok az új generációs Toyota Land Cruiserről.

Orosz források segítségével pontos képet lehet kapni a hamarosan debütáló, új generációs Toyota Land Cruiserről, mely várhatóan Land Cruiser 300 néven fog forgalomba kerülni. Egy kurd blogger tette közzé a rajzokat, melyek azt sejtetik, nem kell sokat várni a hivatalos bemutatóra.

Elsőre az új modell egy erős frissítésnek tűnik a jelenlegihez képest. A 2007 óta forgalomban lévő típus, a J200 mai napig nagy népszerűségnek örvend. Ennek okán az alapvető vonalvezetéshez nem nyúltak, de a részleteket tekintve kissé feszesebb, modernebb és sportosabb lesz.

landcruiser.jpg

A motorháztetőn figyelhető meg kiemelten ez a feszesség. A képeken keskenyebb fényszóró látható, mely minden bizonnyal LED technológiával működik, míg a kerékdobok toldása műanyag. A C és D oszlop között található oldalablak hegyesebbnek hat. Az A-oszlop tövéből az ajtólemezre teszik át a külső visszapillantót, ami jobb kilátást fog eredményezni.

Nőni fog a tengelytáv, a túlnyúlások viszont csökkennek. A tervezők az autó tekintélyes méreteit nem növelték, a helykínálat ellenben nőtt.

A kormáénykereket teljesen áttervezték, a középkonzol fölé pedig gigantikus érintőképernyő magasodik. Több variáció is készült a motorindtó gombra, az egyik a már ismert GR logóval van ellátva.

A Toyota TNGA-F platformjára épül az új generációs Land Cruiser,a jól bevált létravázhoz nem nyúltak, de a személyautókban már megismert biztonsági, kényelmi és szórakoztató funkciókkal került kombinálásra.

Szinte biztos, hogy elérhető lesz 4.0 litere, V6-os 1GR-FE szívómotorral, valamint az is, hogy megkapja a 3.5 literes, ikerturbós, hatengeres benzinmotort (V35A-FTS). Ez a Lexus LS 500-ban debütált négy esztendeje.

A TNGA-F platformhoz minden bizonnyal hibrid motorok is készülni fognak. A 3.3 literes, V6-os dízelmotor tízfokozatú automata váltóval és 250 lóerős teljesítménnyel kerülhet a Land Cruiserbe. Ezt 50 lóerős villanymotorral kiegészítve körülbelül 280 lóerős full hibrid hajtásláncot lehet kapni, az átlagfogyasztást 8,4 literre saccolják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr7616501914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása