Alapjárat - autós blog

Nem kizárt, hogy egyesül a Forma-1 és a Formula E

2021. július 06. 21:32 - alapjarat

Az autóiparban zajló elektromos átállás a motorsportban is érezteti hatását, ennek megfelelően a Forma-1 vezetőségének is el kell gondolkodnia a sportág fenntarthatóságán. 2014-ben elindult a tisztán elektromos versenyautókat felvonultató Formula E sorozat, a RaceFans stábja az F1 vezérigazgatóját, Stefano Domenicalit kérdezte a Száguldó Cirkusz jövőjéről, valamint a két bajnokság esetleges összeolvadásáról.  

„Soha ne mondd, hogy soha. Ezzel együtt, tisztelettel mondom, hogy a Formula E sorozatnak el kell gondolkoznia a jövőjén. Ha a koncepció érdekes lehet a Forma-1 számára, akkor készen állunk a tárgyalásokra, ám ez jelenleg nem szerepel a terveink között” – mondta az olasz sportvezető.

Stefano Domenicali

Domenicali őszintén hisz az F1-es technológiában, mely képes lehet megfelelni a környezetvédelmi kihívásoknak. A hibrid autók és a fenntartható, alternatív üzemanyagok bevezetésével a Forma-1 jó irányba tart, és az olasz szerint ostobaság lenne azt hinni, hogy csak egyféle út létezik.

„A Forma-1 továbbra is vezető szerepet tölt be a környezetvédelem terén. Kiemelten fontos évek előtt állunk, az autóversenyzés királykategóriájaként utat kell mutatnunk, és hallatnunk kell a hangunkat” – tette hozzá Domenicali.

A Formula E és a Forma-1 egyesüléséről szóló pletykák már egy ideje keringenek. Sokan úgy vélik, hogy az elektromos autózásé a jövő, így az összeolvadás csak idő kérdése. A két sorozat működése azonban alapvetően különbözik. Az F1 olyan örökséggel és vonzerővel rendelkezik, melyet nehéz lenne felülmúlni. A hibrid erőforrással működő versenyautókat az évek során már megszokták a szurkolók, a tisztán elektromos száguldásra még nem biztos, hogy fel vannak készülve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr6916614704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása