Alapjárat - autós blog

Tesztvideón a sokkoló belterű új Mercedes S-osztály

2021. március 16. 10:04 - alapjarat

A technokraták luxus limuzinja lesz az új széria?

Bár a Sonderklasse jelzésére használt S-osztály megnevezés csak a ‘70-es évek óta van használatban, a kategória őse az 1951-ben bemutatott W187-es volt.  Az S-osztály minden szériája a gyártó korabeli technológiai fejlesztéseinek csúcsát jelentette. A típus iránti rajongás a használtautó-piac egy keresett típusává tette, az idők során kialakultak legendás generációk, mint a W126 és hírhedt szériák, mint a W220-as.  Már a 2013-ban bemutatott W222-as technológiai megoldásai megelőzték a kor autóipari trendjeit, viszont a 7. generáció informatikai fejlesztései egy egészen új világot nyújtanak az utasoknak.

A tesztelt példány sorhatos, 2,9 literes turbódízel erőforrása 330 lóerőt és 700 Nm-t biztosít a luxus limuzin mozgatására, benzinmotorokat megszégyenítően halk működéssel.

A videóban szereplő, bőven 200 ezer km-t felett futott előző generáció eddig időtállónak bizonyult, bár az új széria mellett technológiailag már elavultnak tűnik.

Ha kíváncsi vagy, miben változott a Mercedes csúcsjárgánya, nézd meg a Múzeum Mélygarázsban készült videónkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr3716466280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása