Alapjárat - autós blog

A Jaguar meg akarja dönteni a Nürburgring-rekordot

2017. május 26. 16:19 - alapjarat

 

A Jaguar nemsokára bemutatja az új XE SV Project 8-at, amivel reményei szerint a szedánok között megszerzi az első helyet a Nürbugring köridői között

Az XE SV Project 8-ban ugyanaz a kompresszoros 5.0 literes V8-as van benne, mint a F-Type R-ben és a Range Rover SVR-ben, bár ott még „csak” 550 LE-s változatban, a Project 8-ban jobban kihegyezték az erőművet 592 LE-re.

jaguar-xe-sv-project-8.jpg

A cél, a jelenlegi rekorder, az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio letaszítása a csúcsról, ami az előzetes számítások alapján sikerülhet is a Jaguarnak.

„Az idő elérkezett, hogy a Special Operations-részleg megalkossa a Jaguar történetének legextrémebb utcai autóját. A Special Operations-részleg megszállottja, hogy a Jaguar-szellemiség és a teljesítmény szem előtt tartásával megalkosson egy olyan autót, ami a legizgalmasabb vezetési élményt nyújtja.” – nyilatkozta John Edwards, a Jaguar Special Operations részlegének a vezetője.

Hogy mennyibe kerülne majd az XE SV Project 8? Arról mélyen hallgatnak és nem véletlenül. Előbb legyen meg a bemutatás, aztán a rekord. Így is biztos vagyok benne, hogy mind a 300 darab nagyon hamar megtalálja majd a gazdáját. Ennél többet sajnos nem terveznek gyártani belőle és John Edwards már ezt a mennyiséget is úgy tálalta, hogy ez nem egy „ultra-alacsony” gyártási szám.

Még egy egészen felcsigázó videót is mellékeltek az XE SV Project 8-ról:

Forrás:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr4012542665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása