Alapjárat - autós blog

Hibrid motorok készülnek majd Magyarországon

2021. március 01. 14:52 - alapjarat

Szentgotthárdon évente 200 ezer darab 1,6 literes hibrid benzinmotor készülhet.

Jelentősen bővítik a szentgotthárdi motorgyárat: a Stellantis-csoporthoz tartozó üzem a jelenleg is itt készülő erőforrások mellett egy új, hibrid motort is Magyarországon fog gyártani.  A Stellantis talán sokak számára idegenül hangzik, az autógyártó cégcsoport idén januárban jött létre az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles és a francia PSA autóipari konszern egyesülésével, így jelenleg a 4. legnagyobb autóipari vállalat.


szentgotthard_01.jpg

Szentgotthárdon évi 200 ezer darab 1,6 literes benzinmotort fognak gyártani, így a mostani évi 390 ezer darabos 1,2 literes benzinmotor-gyártással együtt 590 ezerre bővül a gyár évi kapacitása. A sorozatgyártás 2023 első felében indul, az 50 százalékos kapacitásbővítés jelentős létszámnövekedést hoz majd a jelenlegi 800 munkavállaló mellett.

Szíjjártó Péter külügyminiszter a hivatalos bejelentés során közölte: a több tízmillió eurós beruházáshoz a kormány egyedi döntés alapján készpénz- és képzési támogatást nyújt, a részletekről a Stellantis-csoporttal tárgyalnak.

Az Opel Szentgotthárd Kft. közölte: a szentgotthárdi gyárban készülnek majd az új 1,6 literes motor fő komponensei, a főtengely, a forgattyúsház és a hengerfej is, majd itt szerelik össze és tesztelik a motorokat, amelyek a PSA-csoporthoz tartozó Peugeot, Citroen és Opel márka hibrid modelljeibe kerülnek kezdetben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr9516446192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása