Alapjárat - autós blog

F1: Megtalálta Hamilton helyettesét a Mercedes a Szahíri Nagydíjra

2020. december 02. 15:27 - alapjarat

George Russell a mezőny legjobb autójában kap lehetőséget a bizonyításra. Lehet, hogy új futamgyőztest avatnak a Forma-1-ben vasárnap?

Pozitív lett Lewis Hamilton koronavírus-tesztje, a hétszeres világbajnok így kénytelen kihagyni a soron következő futamot. A Mercedes a mai napon megnevezte beugróját. A Szahíri Nagydíjon a Williams pilótája, George Russell vezetheti a mezőny legjobb autóját.

Russell pályafutása kezdete óta élvezi a Mercedes támogatását, a mostani lesz az első F1-es versenyhétvége, melyen éles lehetőséget kap a világbajnok istállótól. Amint kiderült Hamilton pozitív teszteredménye, a Mercedes azonnal kapcsolatban lépett a fiatal brit versenyzővel. A jelek szerint sikerült mindenben megegyezni a Williams csapatával, így elhárultak az akadályok Russell bemutatkozása elől.

„Szeretnék köszönetet mondani a Williamsnek. A következő hétvégén más színekben állok rajthoz, ám továbbra is a Williams pilótája vagyok. Nagyon szorítok a sikeres szereplésükért. Hatalmas lehetőséget kaptam, hiszen a mezőny legjobb autóját vezethetem. A Mercedesnél szerzett tapasztalatok segítségével szeretném segíteni a Williams fejlődését. Köszönöm a Mercedes bizalmát is. Lewist nyilván senki nem tudja helyettesíteni. Mindenekelőtt gyors felépülést kívánok neki. Ami engem illet, igyekszem a legjobbamat nyújtani. Már nagyon várom a hétvégi bevetést” - nyilatkozta George Russell.

russell

Russell a hétvégén a mezőny legjobb autójában bizonyíthatja rátermettségét

George Russell tavaly mutatkozott be a Száguldó Cirkuszban. Hibátlan időmérős mérleget tudhatnak magáénak csapattársaival szemben, pontot eddig azonban még nem sikerült szereznie. A negatív sorozat jó eséllyel megszakadhat a második bahreini futamon.

A Williams bejelentése alapján Russell helyén a Forma-2-ben versenyző Jack Aitken kap lehetőséget a Szahíri Nagydíjon. A 25 éves pilóta a Stájer Nagydíj szabadedzésén már tesztelhette az autót, most éles bevetésen is megmutathatja képességeit.

„Elképesztően boldog vagyok. Egy álmom válik valóra a Forma-1-es bemutatkozással. Egyúttal gratulálok Georgenak is, hatalmas lehetőség előtt áll. Igyekszem a lehető legjobbna felkészülni a hétvégére. Lewisnak gyors felépülést, Georgenak pedig sok szerencsét kívánok” - fogalmazott az első F1-es nagydíjára készülő Aitken.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr216315604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása