Alapjárat - autós blog

F1: Amerikai befektetők vásárolták meg a Williams csapatát

2020. szeptember 03. 09:17 - alapjarat

A Dorilton Capital biztosíthatja a patinás istálló fennmaradását.

A Dorilton Capital amerikai befektetési vállalat vásárolta meg a Forma-1-ben szereplő Williams csapatát. A patinás istálló vezetői elmondták, hogy a felvásárlás biztosíthatja a csapat jövőjét és elindulhatnak a siker felé vezető úton.

A brit csapat stratégiai átalakuláson megy keresztül, a tulajdonosok még májusban kezdtek új befektető után nézni. A mostani bejelentés azután érkezett, hogy mind a 10 F1-es csapat aláírta az új Concorde-szerződést, mely szabályozza a sportág irányelveit, valamint a pénzdíjak elosztását.

A Sir Frank Williams által alapított istálló a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb alakulata. 114 futamgyőzelem, kilenc konstruktőri és hét egyéni világbajnoki cím szerepel a nevük mellett. Az utóbbi években jelentősen visszaesett a csapat teljesítménye, tavaly egyértelműen a Williams volt a leggyengébb a mezőnyben.  

A Dorilton magánbefektetési vállalatot 2009-ben alapították, központja New Yorkban található. A cég hosszútávú befektetésekkel foglalkozik. Legfőbb céljuk a Williams örökségének és kultúrájának helyreállítása, valamint identitásának megőrzése.

A befektetői megállapodás a legjobb időben érkezett a Williams számára. A Forma-1-ben 2022-től jelentős szabálymódosítások lépnek életbe, köztük egy költségplafont is bevezetnek, mely segíthet a kiscsapatok felzárkózásában.

„Olyan partnert kerestünk, aki hozzánk hasonló szenvedéllyel dolgozik és velünk azonos értékeket képvisel, aki felismeri a csapatban rejlő potenciált. A Dorilton személyében pontosan erre találtunk rá. Ők értik és ismerik a sportágat, tisztelik az istálló örökségét, és pontosan tudják a siker receptjét. A családunkban mindig a csapat volt az első. Szívügyünknek tekintjük, hogy újra sikeresek legyünk. Egy korszak most lezárul, ám tudjuk, hogy jó kezekben vagyunk. Ez a megállapodás biztosítja a túléléshez szükséges forrásokat, valamint elindulhatunk a siker felé vezető úton” - mondta Claire Williams, a csapat helyettes csapatfőnöke.

williamsf1.jpg

„Tudjuk és hisszük, hogy mi vagyunk a csapat megfelelő partnere. Rugalmas és türelmes befektetői stílust képviselünk, támogatjuk a Williams istállót abban, hogy ismét a Forma-1 élmezőnyéhez tartozzon. Közösen fogunk dolgozni azon, hogy a befektetések a megfelelő területekre kerüljenek. A Groveban található létesítmények világszínvonalúak, nem tervezzük az istálló székhelyének megváltoztatását” - tette hozzá Matthew Savage, a Dorilton elnöke.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr4516174706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása