Alapjárat - autós blog

A Nürburgring új elektromos királya - Autós hírek - 2019. június 9.

2019. június 10. 12:34 - alapjarat

Autós híradó az Alapjárattól

A Volkswagen ID.R a Nürburgring új elektromos királya

Romain Dumas pilóta révén új elektromos rekordot állított fel a Volkswagen, a 20,8 km-es nürnburgringi pályára optimalizált Volkswagen ID. R 6:05.336-os időt futott. A 680 lóerős jármű 40,5 másodpercet vert a korábbi rekorderre, amit 2017-ben egy Nio EP9 állított fel.

Bemutatkozott a tisztán elektromos-hajtású Opel Corsa-e

Az Opel első elektromos autója nemrég debütált, egyetlen töltéssel most 330 km-t képes megtenni a Corsa-e, aminek legnagyobb előnye, hogy rendkívül gyorsan tölthető, 30 perc alatt 80%-os töltöttséget lehet elérni, ráadásul az akkura 8 év garanciát ad a gyártó. 

Hőjelzések leadására alkalmas kormánykereket fejleszt a Jaguar

Fűthető kormánykerék - ugye milyen jó egy erősen mínuszos januári reggelen? A Jaguárnál gondoltak egyet a mérnökök, és extra potenciált kerestek és találtak a meglévő funkcióban: hőjelzésekkel adnák tudtára a sofőrnek, ha akadály kerül az útra, vagy ha sávváltásra kell sort keríteni, esetleg vészesen csökken az üzemanyag. Brit tudósok... 

Az OMV bábolnai töltőállomásán működik az első 350 kW-os villámtöltő

A kelet-európai térség első 350 kW-os villámtöltője Bábolnán került átadásra. És hogy ez mit jelent a töltés nyelvére lefordítva? Nos, 30-40 perc alatt 80%-ra tolhatod a töltöttséget, ami az elektromos autózás hőskorához képest már egészen fancy megoldás. 

Felkavaró videó az M7-es autópályán ámokfutó autósról

Ámokfutók mindig voltak, vannak, lesznek, de azért autópályán szembeforgalmat kapni - megfizetethetetlen élmény! Viccet félretéve ennél a veszélyes manővernél a néző semmi másban nem reménykedhet, csak hogy elkapják a tettest, és pár évre kicsavarják az illető kezéből a jogsiját. 

Filmbe illő kamionos jelenet az M3-ason Miskolcnál

Megvan a Terminátor 2 ikonikus jelenete? Nos, itt biztos, hogy nem a T1000-es modell volt a sofőr. Szerencsére a sofőr és mindenki más is megúszta az esetet, maradt a hüledezés, hogyan is történhet ilyesmi? 

Ha tetszett a Müller Atti összeállítása, iratkozz fel az Alapjárat YouTube-csatornájára a további izgalmas autós hírekért!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr6614923156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása