Alapjárat - autós blog

Autómentes lesz a Városliget és a Hősök tere is!

2020. július 20. 13:56 - alapjarat

Döntés született arról, hogy hamarosan lezárják az autóforgalom elől a megújuló közparkot és környékét.

A Fővárosi Önkormányzat asztalán régóta terítéken van a Városliget autómentesítése. Már évekkel ezelőtt is egyes hétvégéken lezárták az autósok elől a Városligetet átszelő forgalmas Kós Károly sétányt, hogy a pihenők és kikapcsolódók egy csendesebb, jobb levegőjű, forgalomtól mentes parkot élvezhessenek. Akkor még az Állatkerti körutat (szinte) zavartalanul használhatták az autóval közlekedők.

hosok-tere.jpg

Egy, a Magyar Közlönyben megjelent friss rendelet értelmében nemsokára teljesen autómentessé válhat a Városliget, így a sokak által használt Kós Károly sétány is, mert a tervek szerint a parkot teljes egészében a gyalogosok és a kerékpárosok részére kívánják átadni.  Ez azt is jelenti majd, hogy csúcsidőn kívül lezárják az autók elől az Állatkerti körutat is, sőt, autómentessé válik a Hősök tere is.

Ezzel egyidejűleg megszűnik a felszíni parkolás a ligetben (a Állatkerti körút egy rövid szakaszát kivéve), az autókat ezt követően majd a Dózsa György úti mélygarázsban, vagy az 1500 férőhelyesre tervezett, a Hungária körút-Mexikó út-M3 autópálya bevezető csomópontjába épülő új mélygarázsban lehet otthagyni.

automentes-varosliget.jpg

A korlátozás időpontja még nem ismert, arról majd a kormány és a főváros további egyeztetésein, illetve a végleges megállapodása során születhet döntés. A projekt megvalósítását a Budapest Fejlesztési Központ és a BKK közösen végzi, hogy a forgalom átstrukturálása mind a közösségi közlekedés, mind az autósok számára zökkenőmentes legyen. A tervek szerint a Városligeten keresztül közlekedő trolibuszokat nem érinti majd a korlátozás, azok a jövőben is a megszokott útvonalakon járnak.


Forrás:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr5116012618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása