Alapjárat - autós blog

Az aszfalt királyai a 92. Oscar-gálán

2020. február 12. 07:55 - alapjarat

Az aszfalt királyai kiváló film a maga nemében, de az autóiparon belüli hatalmi harcok bemutatásával és a prímán rekonstruált korabeli eszközökkel egy olyan alkotást hoztak létre, amely simán túlmutat az autóversenyzős filmek kliséin. 

 A Christian Bale és Matt Damon főszereplésével beharangozott 2 és fél órás film még azoknak is sokat mond az emberi küzdelmekről és kitartásról, akiket amúgy nem igazán mozgatnak meg a sportfilmek zsánerei. James Mangold már korábbi filmjeiben is bizonyította, hogy kitűnően ért a dráma kibontásához, legyen szó akár bűnügyi (Cop Land), akár horrorba hajló thriller (Azonosság), akár szuperhős műfajról (Logan). 

Ha bővebben is szeretnél olvasni a filmről, ajánlom Nagy Alex írását az Alapjáraton! Egy másik írásban pedig arról is kapsz egy rövid kitekintést, mi történt a megjelenített emberekkel a későbbiek folyamán.

Az eredetileg Ford v Ferrari névvel forgalomba kerülő filmet méltán indították a 92. Oscaron több kategóriában is. A legjobb film, a legjobb hangvágás, a legjobb hangkeverés és a legjobb vágás díjai közül  a legjobb hangvágás és a legjobb vágás díját is sikerült megcsípni, ami óriási siker, tekintve a viszonylag erős mezőnyt. Az aszfalt királyai olyan alkotásokkal versenyzett, mint a Joker, az Élősködők, az Ír vagy épp a Volt egyszer egy Hollywood. 

Gratulálok az alkotóknak - a film egyébként nem csak a kritikusok megbecsülését nyerte el, de a közönséget is meghódította, az IMDB-n jelenleg 8.2-ön áll, a bevételek a novemberi bemutató óta meghaladták a 220 millió dollárt. 

Ha még nem láttad ezt az alapművet, tekintsd meg Az aszfalt királyait, biztosan kedvet kaptok a barátaiddal hozzá!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr3115475624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása