Alapjárat - autós blog

Ha valami felpezsdíti az ember vérét, akkor az egy érces V8 hörgés

2020. szeptember 03. 08:20 - alapjarat

A Pontiac GTO 5,7 V8-as nem sokat sejtet, de úgy muzsikál, mint egy igazi muscle car.

A helyzet az, hogy a Pontiac GTO elválaszthatatlan részét képezi az amerikai izomautók történelmének. Az 1964 és 1974 között gyártott első széria nyers V8-asai képviselik azt, amiért az amerikai aszfaltszaggatók rajongói számára megnyílik az autósok édenének kapuja. Az ércesen rötyögős V8-asok nyomatéktengere radírozza fel a gumicsíkot az aszfaltra, miközben úgy emeli meg a mozgásba lendülő karosszéria elejét, akár az Adrián nyélgázon száguldó yachtok orra néz az ég felé.

A 2004-ben bemutatott második széria egy letűnt kor előtt tisztelegve gyúrta egybe a modern kort azzal az erőforrással, ami kortól és korszaktól függetlenül tűzbe hozza a benzinvérűeket. De vajon hogyan történhetett, hogy egy bárdolatlan közúti vadászból egy rettentően letisztult formatervű kupé lett? Mit adhat vissza a hőskorból a modern idők gazdasági és a környezetvédelmi befolyása alatt született járgány? Nézd meg a Norbival készült videónkat, aki elmesél néhány dolgot erről az itthon talán kevésbé ismert V8-asról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr1216187622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása