Alapjárat - autós blog

Lázár János betiltaná az autóban való dohányzást Magyarországon

2019. november 22. 08:47 - alapjarat

Felszólalt a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos.

Lázár János betiltaná a gépjárművekben történő bagózást Magyarországon, többek között ez a tétel is szerepel abban az intézkedéscsomagban, amit a politikus már letett Orbán Viktor és a kormány asztalára, írta meg a Népszava.

Lázár szerint évente 10 ezer olyan 50-60 év közötti ember hal meg ma Magyarországon, akiket nem lenne szabad elveszíteni. A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte, hogy hazánkban az unió átlagnál is jóval többen halnak meg a daganatos betegségekben.

dohányzó sofőr, a hátsó ülésen kisgyermek

A korábbi kancellária miniszter ezért betiltaná az autóban való dohányzást, plusz eltiltaná a dohány termékek vásárlásától a 2020 után születetteket. Az autósokat nyilvánvalóan az előbbi érdekli most jobban.

A KRESZ nem foglalkozik a dohányzás témakörével, az alaptörvény azonban nem tiltja a cigarettázást az autóban. Ezzel szemben a franciáknál, az osztrákoknál, a görögöknél, az angoloknál, a németeknél és az olaszoknál már büntethető az a személy, aki úgy gyújt rá a kocsiban, hogy mellette/mögötte kiskorú személy és/vagy terhes nő tartózkodik. Németországban azért is büntetés jár, ha valaki kidobja az autóból az égő cigarettacsíkot.

Forrás:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr8915319690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása