Alapjárat - autós blog

Exkluzív részletek Puzsér autómentes belvárosáról!

2018. november 21. 11:34 - alapjarat

A pesti és a budai rakpartot sétáló övezetté alakítaná át

Az autómentes belváros lényege, hogy Budapest legszebb helyeit gyalogosan meg lehessen közelíteni, vagyis egy nagy parkos területet alakítana ki a betondzsungel közepén. Ez több problémát is magával hordoz, ilyen például a területben lakók parkolási problémái, az üzletek készlet utánpótlása és hotelek megközelítése a turisták számára.

Természetesen mindenre van ötlete, de kérdés, hogy a gyakorlatban ez mennyire lesz életképes. Elmondása szerint egyetlen autót sem engedne be, ez alól kivételt képeznek az áruszállítók és a közfeladatot ellátó szervezetek autói.

Tény, hogy a vegyes érzelmeket kiváltó programnak hosszú távon több gazdasági és kulturális vonzata is lenne, a kérdés csupán annyi, hogy milyen árat kell fizetniük az ott lakóknak ezért?

Arra a kérdésre is megkaptam a választ, hogy miért ez lett a vezérfonala. Mivel hasonló megoldásokat sikerrel alkalmaznak nyugati országok, ezért Puzsérnak az a meglátása, hogy

" A jövő zöld, vagy semmilyen!"

Mivel az Alapjárat autós szaklap, ezért az interjú végén a Formula 1 is szóba került, természetesen annak hőskoráról, illetve a jelenéről is volt véleménye.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alapjarat.blog.hu/api/trackback/id/tr6314384926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása